10 keer top 10 voor Delta Lloyd Kernploeg

  • binnenland

Nacra 17 Beide Nederlandse Kernploegteams in opmars
De twee Nederlandse teams in de Nacra 17 doen goede zaken vandaag in Biscayne Bay, Miami. Van een respectievelijk 11e en een 12e plaats in het klassement na dag 2 staat het Nederlandse duo Mandy Mulder/Coen de Koning nu op een 4e plek, en Renée Groeneveld/ Steven Krol op een 5e. Er tekent zich dus een spannende strijd af in de bovenste regionen van deze catamaranklasse die uit bijna 50 boten bestaat. Beide teams bereiden zich voor op hun eigen onderlinge strijd in de nationale selectie op weg naar Rio 2016 dit voorjaar. En alhoewel de nationale selectie pas in het voorjaar wordt beslecht (door te kijken naar het beste opgetelde resultaat van de Sofia Cup in Palma de Mallorca en de ISAF Wereldbekerwedstrijd in het Franse Hyères) is dit voor beide teams een mooie krachtmeting.

Laser
Rutger van Schaardenburg pakt na drie dagen wat punten terug en werkt zichzelf op van een 28e naar een 16e plaats in het algemeen klassement. Een goede stijging maar Van Schaardenburg is nog niet tevreden: “Ik heb er tot nu toe moeite mee lijkt het.. Het ging vandaag beter maar we zijn er nog niet!” Nicholas Heiner werkt zichzelf ook een plek omhoog in het algemeen klassement en staat nu op een 7e plek. Talentploegzeiler Yuri Hummel staat momenteel op een negentiende plek.

Laser Radial
Marit Bouwmeester heeft een iets minder scherpe dag. Met een achtste en een negende plaats in de 2 races van deze dag zakt Bouwmeester naar de vierde plek in het klassement. Zowel coach Jaap Zielhuis als ook Bouwmeester zijn echter geheel niet ontevreden: ‘Het is pas de derde dag. Daarnaast lag de focus volledig op Rio, dat was volle bak. Ik heb geen rust genomen maar ben in een keer doorgegaan naar Miami, want je wilt toch wedstrijden meepakken’.

Meer… Delta Lloyd Kernploeg  en ISAF Sailing World Cup 

Related news

List of related news articles