10de editie nationale Sleepbootdagen Vianen 14 t/m 17 Mei

Gastvrijheid, dat is het thema voor de 10de editie van de Nationale sleepboot dagen in Vianen. Gastvrijheid betekent, volgens de Nederlandse Encyclopedie, eigenschap of situatie dat je hartelijk en gul bent in het ontvangen van gasten.

Een tweede betekenis is : Warmte

De laatste: Het ontvangen van gasten /vreemdelingen in vrijheid en goede wil.

Deze betekenissen geven precies weer wat De Vereniging De MotorSleepboot ook deze 10de editie in Vianen wil creëren tijdens het Hemelvaart weekend van 14 t/m 17 Mei. Gastvrijheid, die we de 9 voorgaande keren in alle mogelijke vormen hebben ervaren , van de organisatie, de toeschouwers en de gemeente Vianen.

Gastvrijheid, betekent dat u net als in voorgaande jaren weer kunt kijken naar trekproeven tussen de verschillende schepen. Kunt genieten van het geluid van diverse draaiende motoren, behendigheid wedstrijden, en uiteraard, na overleg met de schipper of bemanning de schepen aan boord kunt komen bekijken.

Ook het mee varen op een sleepboot of opduwer staat dit jaar weer in de planning.

Van de Gastvrijheid, zal door een grote diversiteit aan schepen en bemanning gebruik gemaakt gaan worden. Opduwers, Amsterdammertjes, Sleepvletten en niet te vergeten de beroepsvaart. Deze laatste groep, gebruikt nog iedere dag de kracht van de motor en de wendbaarheid van het schip, om diverse objecten van A naar B te vervoeren. Dat kan zijn een woonark, een scheepje die naar de werf moet of een lading die bijna niet over de weg te vervoeren is, zoals tunnel of brug onderdelen.

Genoeg te zien, te ruiken en te horen, kom naar de Nationale Sleepbootdagen in Vianen van 14 t/m 17 Mei 2015. U bent van harte welkom.
Locatiegegevens evenement: T.h.v. Sluiseiland, Vianen.

Meer… www.motorsleepboot.nl

Related news

List of related news articles