1500 tons lift succesvol uitgevoerd

De Spacelift MC 35000 DLS is een unieke mobiele offshore kraan met 1.500 ton hefvermogen en staat voor een nieuw tijdperk in de offshore industrie. De architectuur van het systeem, in combinatie met alle andere technische innovatieve kenmerken van deze kraan, markeert het begin van een nieuwe generatie mobiele offshore kranen. Met dit nieuwe product voldoet Zwagerman aan de toenemende vraag naar zware hijswerkzaamheden.

De Spacelift MC 35000 DLS ®, een heavy lift offshore kraan ontwikkeld door Zwagerman International, is nu klaar voor gebruik. De kraan is geïnstalleerd op de “Conquest MB I”, een ponton wat eigendom is van Conquest Offshore BV. Conquest Offshore BV is een Nederlandse joint venture tussen Concordia Offshore BV en Zwagerman Offshore Services BV voor offshore transport, verwijdering van offshore platformen, renovatie en installatie en bouwactiviteiten voor bijvoorbeeld de windindustrie. Beide bedrijven hebben een succesvol track record in de maritieme en offshore industrie.

De Spacelift MC 35000 DLS ® is een “mobiele offshore hijskraan”, wat betekent dat de heavy lift kraan is gemonteerd op een pedestal fundatie met een zelfdragend onderstel, wat geplaatst kan worden op het dek van een ponton of schip. Tot nu toe is dit de eerste heavy lift offshore kraan ter wereld welke volgens dit ontwerp is gebouwd.

De Dynamic Load System (DLS) verbetert dynamisch de belastbaarheid van de kraan. Er zijn vier cilinders geplaatst aan de achterzijde van de kraan op de 18 meter diameter ring. De cilinders trekken wanneer de kraan wordt belast en drukken als de kraan stilstaat om het contragewicht in evenwicht te houden. De capaciteit van de DLS is 1,000 ton en het contragewicht 450 ton, samen met de basisstructuur van de kraan genereert dit voldoende moment om zwaar hijswerk te verrichten tot 1500 ton.

Met de universele basis en de zware dubbele giek van 63 tot 75 meter, kan het hefvermogen van de kraan oplopen tot 21.000 tonmeter ™, 1.080 ton bij een actieradius van 20,5 meter. De 1500 ton capaciteit is ideaal voor de installatie van offshore wind fundaties, ontmantelen of berging van scheepswrakken. De dubbele giek kan gemakkelijk worden veranderd in een 97 meter of zelfs 124 meter lange enkele giek.

Het ponton is uitgerust met een accuraat en geautomatiseerde anti-healing systeem dat het ponton stabiliseert door het verpompen van water naar verschillende ballasttanks. Naast de ruimte en het gewicht van de kraan heeft het ponton Conquest MB I een vrije dekruimte van 3668m ² voor 9.000 ton lading.

In aanwezigheid van het klasse bureau Bureau Veritas en TÜV is de 1500 ton lift succesvol uitgevoerd.

De Conquest MB I zal beginnen aan een lange termijn contract voor de installatie van fundaties voor de Offshore windmolens.

Meer… Conquest Offshore BV