1e paal geslagen voor 4e ‘All Weather Terminal’ in Amsterdam

  • binnenland

VCK Group en Port of Amsterdam hebben op 26 april de 1e paal geslagen voor de 4e All Weather Terminal in de Amsterdamse haven. Met de komst van een 4e terminal heeft het bedrijf een primeur te pakken: de enige terminal in Europa met vier All Weather Terminals en daarmee een overdekte overslagcapaciteit van 1,5 – 2 miljoen ton.

Begin 2017 is de terminal operationeel
Evenals bij All Weather Terminals 1 t/m 3 kunnen zeeschepen met weersgevoelige goederen, zoals houtproducten, metalen en projectlading, bij All Weather Terminal 4 hun lading – ongeacht de weersomstandigheden – droog overzetten op binnenvaartschepen, treinen en vrachtwagens. De nieuwe terminal wordt 100 meter lang, is tot onder de haak 22 meter hoog, heeft vanaf de kade een ‘waterbreedte’ van 30 meter en biedt een overslagkraan met een capaciteit tot 50 ton. De bouw van All Weather Terminal 4 wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland. De terminal is begin 2017 operationeel.

VCK Group was de 1e met de ‘All Weather Terminal’  
Met de bouw van de 1e All Weather Terminal in 1998 zette de VCK Group een baanbrekend concept neer.  Sinds de introductie van dit concept is het idee overgenomen door veel andere landen.

VCK Group 100 jaar in Amsterdamse Haven
VCK Group heeft een lange historie met de Amsterdamse haven. Ze zijn er al meer dan 100 jaar gevestigd. VCK Group bestaat uit twee divisies: VCK Logistics en VCK Travel. Beide opereren wereldwijd, hoofdzakelijk Business-to-Business. VCK Logistics specialiseert zich in de lucht- en zeetransport, overslag, distributie en opslag. VCK Travel specialiseert zich in zakelijke, maritieme en overheidsreizen, alsmede bedrijfsevenementen en –cruises.

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten