1e Twin Axe FCS 2610 van Rederij Groen wordt Merel-G gedoopt

Damen Maaskant Shipyards Stellendam werkt al tien jaar samen met het familiebedrijf Rederij Groen. Damen Maaskant heeft niet alleen seismische hulpvaartuigen voor Groen gebouwd, maar ook het merendeel van de reparaties voor deze rederij uitgevoerd. Op 17 juli jl. troffen beide partijen elkaar weer bij de doop van de nieuwe Fast Crew Supplier 2610 van Damen, de eerste Twin Axe die is aangepast met olie- en gasstandbyfaciliteiten.

Het schip krijgt de naam van de 10-jarige kleindochter van de directeur van Rederij Groen: Merel-G. De officiële oplevering vindt plaats op 24 juli, waarna het schip op structurele charterbasis zal worden ingezet door een grote E&P-contractor in het Deense gedeelte van de Noordzee. Dankzij de combinatie van uitstekende zeegangeigenschappen en de positie van de stuurhut is deze Twin Axe FCS zeer goed toegerust voor zijn werk. Het is de eerste Twin Axe FCS die niet in de offshore-windsector aan de slag zal gaan maar in de olie- en gasindustrie.

Rederij Groen heeft ruim 40 jaar ervaring in de offshore-sector. De rederij werd opgericht in 1973 en begon met drie schepen voor de sportvisserij en recreatievaart op de Noordzee. In 1980 maakte Rederij Groen de overstap naar de offshore-sector en is nu gespecialiseerd in standby- en seismische hulpvaartuigen. Vijf van haar schepen zijn gebouwd bij Maaskant. Rederij Groen voer in eerste instantie uitsluitend op de Noordzee, maar is nu wereldwijd actief. Haar moderne vloot omvat 27 eigen schepen en 37 charterschepen.

Meer… Damen