200 miljoen euro aan Nederlandse opdrachten voor Boskalis

 

Boskalis heeft de afgelopen weken in Nederland een aantal middelgrote en diverse kleinere opdrachten binnengesleept met een totale contractwaarde van ruim 200 miljoen euro.

Op donderdag ontving Boskalis de opdracht voor de uitbreiding en verdubbeling van de Tractaatweg (N62) in de provincie Zeeland. De voorbereidende werkzaamheden starten in het voorjaar van 2017 en het project wordt in het voorjaar 2019 opgeleverd. Het project heeft een contractwaarde van circa 30 miljoen euro.

‘Verruiming Twentekanalen’
Tevens heeft Rijkswaterstaat op donderdag bekend gemaakt het contract voor de ‘Verruiming Twentekanalen’ fase 2 voorlopig te gunnen aan de combinatie Van den Herik-Boskalis. Het project is gericht op de verruiming van een drietal percelen van de Twentekanalen en is noodzakelijk om de bereikbaarheid van de regionale havens te vergroten en grotere binnenvaartschepen te kunnen accommoderen. De werkzaamheden zullen naar verwachting in de tweede helft van 2017 starten en uiterlijk in 2020 worden afgerond. Met het contract is een aanneemsom van ruim 50 miljoen euro gemoeid, waarvan het aandeel van Boskalis 50% bedraagt.

De overige aangenomen werken betreffen de versterking van de Houtribdijk ter waarde van 45 miljoen euro, twee kustsuppletieprojecten voor Rijkswaterstaat en een aantal kleinere wegenbouwgerelateerde projecten.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten