2015 een recordjaar voor Vlaamse waterwegen

Voor de Vlaamse waterwegen was 2015 een recordjaar voor de containervervoer met ruim 686.000 vervoerde containers, een toename met 2,3 procent ten opzichte van 2014. De vervoerde globale tonnage bleef met 67 miljoen ton vrijwel op hetzelfde peil als vorig jaar.

Het containervervoer op de binnenwateren neemt nog steeds toe. In 2015 werden 686.000 TEU, Twenty feet Equivalent Unit vervoerd over de Vlaamse kanalen en rivieren. Dit is 52.000 TEU 2,3% meer dan in 2014. Dat melden de Vlaamse waterwegbeheerders nv De Scheepvaart en Waterwegen en Zeekanaal NV.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts: “Vlaanderen investeert in de waterwegen, want elk binnenschip haalt een massa vrachtwagens uit de file. Voor de Vlaamse bedrijven biedt de binnenvaart een betrouwbaar, concurrentieel, milieuvriendelijk en aantrekkelijk alternatief. Deze groeicijfers bewijzen dat de Vlaamse investeringen vruchten afwerpen. Ik wil het aandeel van de binnenvaart in de komende jaren nog verder uitbreiden. Bestaande knelpunten pakken we aan, missing links vullen we in, innovatie stimuleren we maximaal. Zo kan Vlaanderen zich nog sterker profileren als de slimme logistieke draaischijf van Europa”.

Meer… nv De Scheepvaart