24 april: Landelijke Gezinsdag

Op 24 april 2010 is de Landelijke Gezinsdag van Vereniging Maritiem Gezinskontakt weer een feit. De landelijke gezinsdag vormt een speciale activiteit binnen de VMG, want hij wordt elk jaar door anderen georganiseerd! Elk jaar is er een andere regionale groep die een leuk programma in elkaar zet voor de rest van de vereniging. Op deze wijze zijn we elk jaar weer in een andere hoek van het land te gast. Dit jaar organiseert de groep Harderwijk-Zwolle de Landelijke Gezinsdag op Schokland.

Binnen VMG is iedereen met elkaar verbonden door het element water. Kijken we naar de historie van het water in Nederland, dan leidt ons dat vanzelfsprekend naar Schokland, een voormalig eiland en geplaatst als UNESCO Werelderfgoed, als symbool van de strijd tegen het water. Op 24 april komen leden van VMG bij elkaar om het eiland te zien en het openluchtmuseum te bezoeken. Daarna worden we getrakteerd op een middag met plaatselijke muziek, uitleg en muzikale begeleiding, gebaseerd op het wassende water. Het belooft een leuke dag te worden, waar men met veel plezier op terug kan kijken. In 2010 wordt Gezinsdag gesponsord door Koninklijke Wagenborg

Vereniging Maritiem Gezinskontakt is een vereniging door en voor familieleden van zeevarenden. Het doel is: door het organiseren van activiteiten, familieleden van zeevarenden met elkaar in contact te brengen. De nadruk ligt op de actitviteiten, maar het is ook van belang elkaar te steunen als dat onverhoopt eens nodig mocht zijn. Daarnaast behartigen wij de belangen van deze families, door contacten te onderhouden met belangenverenigingen, zoals de vakbond en redersverenigingen. Via de media strijden we tegen valse beeldvorming over zeevarenden, hun partners en hun kinderen. Binnen de VMG maakt het niet uit waar jouw familielid vaart; de kleine- of grote vaart, de bagger, offshore, sleepdienst of visserij. Ook de functie die aan boord wordt vervuld is niet van belang.

Bron: Vereniging Maritiem Gezinskontakt, 13-04-2010;