2e editie van Ommer Vechtdagen

Na het succes van vorig jaar heeft het bestuur van de stichting Ommer Vechtdagen besloten om dit jaar opnieuw het evenement te organiseren. Het evenement zal dit jaar worden gehouden op vrijdag 7 en zaterdag 8 september. Het kan ook niet anders dan dat het plaats zal vinden op het terrein aan de Vecht.

Uitbreiding van bestuur
Om een evenement als de Ommer Vechtdagen goed en gedegen te kunnen organiseren, moet er veel werk verzet worden. Er is een versterking gevonden van twee personen. Hinko Ruis en Harriet Weitkamp zullen het bestuur versterken dat al bestond uit Gerrit Martens, Christiaan Peters, Domiek Post (voorzitter), Bertus Prins, Jan Smits (penningmeester) en Gerko Warner (secretaris)

Drakenbootrace
Vorig jaar was er al een zinderende strijd op de Vecht. De teams gaven al aan dat het voor herhaling vatbaar was. Daarom willen de teams van vorig jaar dit jaar weer tegen elkaar strijden, maar ze willen ook andere teams uitdagen voor de drakenbootrace.

Voor informatie en opgave: G. Martens tel. 0529 – 456374 of kunt mailen naar: [email protected]

Gondelvaart
‘Klein maar, sfeervol’ Zo werd vorig jaar de gondelvaart door een van de toeschouwers getypeerd. En dat is ook precies wat de organisatie wil bereiken. Een sfeervolle gondelvaart. Iets wat moet uitgroeien tot een jaarlijks terugkerende traditie. Daarom worden buurt- en sportverenigingen, bedrijven, families en allerlei groepen uitgedaagd om de mooiste gondel te bouwen en op die manier het prijzengeld mee naar huis te nemen.
De organisatie leen kosteloos 15 onderstellen waar eventuele gondels op gebouwd kunnen worden.

Voor informatie en opgave: G. Martens tel. 0529 – 456374 of kunt mailen naar: [email protected]

Kunstmarkt
Een aantal kunstenaars zal op een exclusieve kunstmarkt hun werk poseren. De kunstenaars bieden gezamenlijk een veelzijdigheid van werk aan. Van schilderijen tot keramiek en van decoratie tot beelden.

Voor meer informatie: Harriet Weitkamp tel. 0529 – 463535

Een leuke combinatie
In de eerste week van september zal de Vechtdal fiets4daagse worden verreden rond de plaatsen Hardenberg, Ommen en Dalfsen. Elke dag zal er vanuit een andere plaats gestart worden en in het teken staan van een ander thema. Deelnemers kunnen in de omgeving overnachten in hotels of logementen of heb een plaats op een van de campings. Net als vorig jaar zullen deelnemers hun verblijf hier verlengen en de Ommer Vechtdagen zien als een leuke afsluiting vol sfeer en gezelligheid.

Bron: Ommervechtdagen.nl, 18-03-2007;