38e Ronde om Texel op 6 juni 2015

Op zaterdag 6 juni 2015 zal de 38ste editie van de Ronde om Texel plaatsvinden. Naast de internationaal roemruchte Ronde om Texel voor catamarans staat voor het tweede jaar op rij ook het Open Nederlands Kampioenschap Marathon Windsurfen op het programma. Zowel de windsurfers als catamarans zullen op zaterdagochtend tussen 8:30 en 10:30 uur vertrekken vanaf het strand ter hoogte van Paal 17.

Ronde om Texel – 6 juni
Op zaterdag 6 juni zal voor de 38ste keer een vloot aan catamarans de branding van de Noordzee ter hoogte van Paal17 trotseren voor de start van de Ronde om Texel. Deze legendarische en tot de verbeelding sprekende zeilrace om het Waddeneiland Texel staat al sinds 1978 onafgebroken op de nationale en internationale zeilagenda. In de loop der jaren is de Ronde uitgegroeid tot een waar publieksevent met ieder jaar ruim 10.000 bezoekers op het strand en nog eens 10.000 andere die, verspreid over het eiland bijvoorbeeld bij de Vuurtoren of de haven van Oudeschild, de wedstrijd gade slaan.

Open Nederlands Kampioenschap Marathon Windsurfen – 6 juni
Voor het tweede jaar op rij vindt er dit jaar een Open Nederlands Kampioenschap Marathon Windsurfen plaats, ook wel bekend als de ‘Ronde om Texel Windsurfen’. Vanwege de veiligheid van de deelnemers is het aantal startplekken voor windsurfers beperkt tot 50. Deelname aan het ONK Marathon Windsurfen staat open voor surfers ouder dan 15 jaar en met een geregistreerd slalom-, formula- of raceboard. Grote vraag is natuurlijk of Dennis Littel zijn titel weet te prolongeren?

Toplenzen Texel Dutch Open – 3 t/m 5 juni
Voorafgaand aan de Ronde zelf zal van woensdag 3 juni tot en met vrijdag 5 juni de Toplenzen Texel Dutch Open worden gevaren. De Toplenzen Texel Dutch Open is het Open Nederlands Kampioenschap Catamaranzeilen. In drie dagen staan een tiental wedstrijden op het programma, en zullen na afloop twee Nederlands Kampioenen worden gehuldigd op basis van de Texel Rating.

Tocht om de Noord en Horstocht i.s.m. De Cocksdorp en Westerslag
De Tocht om de Noord (vrijdag 5 juni) is een unieke ervaring voor de recreatieve zeilers. De Horstocht is op donderdag 4 juni. Dankzij de samenwerking met de vele vrijwilligers van de kustzeilverenigingen De Cocksdorp en Westerslag kunnen beide tochten op een professionele en veilige manier georganiseerd worden.

Dag van de Watersport
Zaterdag 6 juni 2015 is het sowieso feest; ter ere van het 125-jarig jubileum van het Watersportverbond vindt de eerste editie van de Dag van de Watersport plaats. Deze landelijke watersportdag zal in het teken staan van feestelijke activiteiten en watersportdemonstraties, en er zullen diverse jeugdprogramma’s worden georganiseerd bij een tal van watersportverenigingen. Kortom: een gezellige dag voor jong en oud waarbij de Ronde om Texel hét evenement is in het Waddengebied.

Meer… Ronde om Texel