3D-printen samen met je kinderen

  • binnenland

RDM  3-D jeugd

Zaterdag 29 maart bij RDM in het ‘Innovation Dock’ op Heijplaat. De wereld om ons heen verandert enorm snel. Techniek is niet meer weg te denken uit de moderne samenleving. Op zaterdag 29 maart tussen 11.00 tot 17.00 uur biedt ROFFAB scholieren de kans om kennis te maken met de nieuwste technieken. Op deze dag vindt namelijk de ROFFAB-dag plaats. Een unieke mogelijkheid voor kinderen tot 14 jaar om zelf aan de slag te gaan met 3D-printen, 3D-scannen, programmeren, robotica en nog veel meer.

Het evenement vindt plaats bij RDM Makerspace, op het RDM terrein aan de RDM-kade 59, 3089 JR Rotterdam.

ROFFAB laat jongens en meisjes met hun ouders actief kennis maken met de nieuwste technieken. Er zijn tal van demonstraties, workshops en rondleidingen. Maar je mag zelf ook echt werken met de modernste apparatuur. Zo kun je een 3D-scan van je eigen lichaam maken en een robot besturen. Wil jij zelf een actief kijkje in de toekomst nemen? Kom gerust langs en ervaar de wereld van morgen. Voor kinderen tot en met 16 jaar is de toegang gratis.

ROFFAB biedt veilige werkplaatsen waar kinderen tussen de 10 en 14 jaar hun talenten kunnen ontdekken en kunnen stoeien met nieuwe technologie. Denk hierbij aan 3D printers, robotica, lasersnijders en al die dingen die de wereld om je heen helpen slimmer te maken. Een zelfsturend skateboard? Gaan we maken. Dat ene Legoblokje dat nog niet bestaat? Maak het met de 3D printer. Meer informatie kunt u vinden op www.roffab.nl

Op RDM te Heijplaat werken bedrijven samen met het hier op de RDM Campus gevestigde onderwijs. Zodoende werken zij samen aan het opleiden van technisch talent en het stimuleren van cross-overs, waarbij duurzaamheid de aanjager is van nieuwe economische ontwikkelingen. Door techniek op een aansprekende manier zichtbaar te maken en de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven te bevorderen, is RDM de plaats voor nieuwe maakindustrie in het Rotterdams haven- en industriegebied.

De locatie is goed te bereiken met de Aqualiner (15 min. vanaf centrum) of met de auto (parkeren is gratis). Kijk op www.aqualiner.nl naar de vertrekpunten en vertrektijden van de Aqualiner.

 

Related news

List of related news articles