3e walk-to-work schip van Acta Marine krijgt de naam ‘Acta Centaurus’

Het derde walk-to-work schip van Acta Marine krijgt de naam ‘Acta Centaurus’, vernoemd naar het sterrenbeeld Centaurus, een van de grootste sterrenbeelden. Het vertegenwoordigt de centaur, het half mens, half paard schepsel in de Griekse mythologie. Het schip is op dit moment in aanbouw op de Crist Shipyard in Polen. Het is het tweede schip van het Ulstein SX195-ontwerp voor Acta Marine. 

‘Acta Centaurus’ in aanbouw op Crist Shipyard in Polen. Foto, Acta Marine.

De Acta Centaurus heeft straks dezelfde behendigheid, offshore-logistiek en comfort voor 120 personen aan boord als haar zusterschip ‘Acta Auriga’. De vloot van Acta Marine wordt voortdurend verbeterd op het gebied van brandstofverbruik, het nieuwste schip wordt daarom uitgerust met een hybride batterijpakket. Daarnaast krijgt het schip ook een helideck.

De verwachting is dat het gebouwde casco eind november van Crist Shipyard in Polen naar Ulsteinvik in Noorwegen wordt gesleept. Daar wordt het schip afgebouwd en krijgt het schip de provided mission equipment, een door de beweging gecompenseerde loopbrug en een 3D-kraan van SMST. De oplevering van het schip staat gepland voor het tweede kwartaal van 2019.

Straks beschikt Acta Marine over drie walk-to-work schepen, de Acta Centaurus, de Acta Auriga en de Acta Orion.

Walk-to-work schip ‘Acta Centaurus’. Foto, Acta Marine.