40 studentenkamers opgeleverd aan Nova College Maritiem

Vandaag zijn er 40 studentenkamers opgeleverd door De Groot en Vroomshoop aan het Nova College Maritiem in IJmuiden. Komend schooljaar kunnen de zeevaart en binnenvaart studenten daar begeleid wonen. Inmiddels hebben 20 studenten zich al ingeschreven.

Studentenhuisvesting. Foto, Nova College Maritiem.

De studentenwoonruimtes zijn ter vervanging van woonruimtes die het Nova College tot nu toe huurt in de buurt van de school. De studentenhuisvesting bestaat uit twee etages met daarin totaal 31 kamers van 20 vierkante meter. Een kamer is ingericht met een bed, bureau en kast en een eigen badkamer met douche en wc. Sommige kamers hebben twee bedden, zodat hier twee studenten kunnen wonen. Er zijn ook twee gezamenlijke huiskamers er is een ruimte voor de begeleider.

Voorbereiding op het leven aan boord

Directeur Arjan Nieuwenhuizen legt uit waarom is gekozen voor nieuwe huisvesting voor zijn studenten: “Met de begeleide studentenhuisvesting bieden we jonge studenten zeevaart en binnenvaart een veilig thuis direct naast hun school. Hier kunnen zij buiten de schooltijden begeleid wonen en studeren en leren om klokje rond te leven met hun medestudenten. In het begin krijgen zij begeleiding en dat bouwen we geleidelijk af. De begeleide studentenhuisvesting zien wij als een voorbereiding op het leven aan boord, waar je ook 24/7 met de andere bemanningsleden bent.”

Locatiebeheerder Gea Meems en hoofdconciërge Ella Groeneveld nemen trots de sleutel in ontvangst van de nieuwe studentenhuisvesting Nova College Maritiem.
Locatiebeheerder Gea Meems en hoofdconciërge Ella Groeneveld nemen trots de sleutel in ontvangst van de nieuwe studentenhuisvesting Nova College Maritiem.

De studenten verblijven er van maandag tot en met vrijdag en er wordt gezamenlijk gegeten. Als aanvulling op het schoolprogramma is er voor de studenten een programma van sport zoals sloeproeien en fitness, huiswerkbegeleiding en extra vakken volgen. De school heeft goed contact met de directe buren over de ontwikkelingen van de studentenhuisvesting.