46m romp van nieuw superjacht verplaatst bij Vitters Shipyard

  • binnenland

Vitters Shipyard Project 3072 AB9V0465 - Albert Brunsting

Het verplaatsen van een aluminium kolos van 46 meter lang valt moeilijk over het hoofd te zien. De romp van project 3072 is vandaag bij Vitters Shipyard in Zwartsluis verplaatst naar de hal waar de afbouw zal plaatsvinden. Hiervoor is, zoals zo vaak bij dit soort mega transporten, samenwerking gezocht met buurman HEBO uit Zwartsluis. Met acht hydraulische platform wagentjes werd de 125 ton wegende constructie van romp en steunen verplaatst.

Dit project is extra bijzonder voor de werf uit Zwartsluis, omdat het team de romp zelf heeft gebouwd. Het aluminium casco is nu in de hal gepositioneerd waar de afbouw plaatsvindt. De grootste hal is daarmee vrijgekomen voor het volgende project van Vitters.

De ranke belijning van het superjacht in aanbouw schept verwachtingen over de zeilprestaties in de Middellandse Zee en de Caraïben. Het schip zal onder andere worden uitgerust met een mast van 60 meter, een beweegbare kiel en een speciaal type “onderzeeër ankers” en inklapbare schroeven – door deze laatste twee zal tijdens het zeilen minder waterweerstand zijn wat de prestaties ten goede zal komen.

Naast dit 46 meter jacht heeft Vitters een 85m zeiljacht in aanbouw bij een werf in Alblasserdam. Deze boot wordt op een andere locatie gebouwd vanwege de maximale sluisbreedtes van de waterwegen van Zwartsluis naar zee. Eind deze maand begint het Vitters team aan een derde project op de werf in Zwartsluis. Directeur Louis Hamming: “Afgelopen jaar hebben we twee jachten te water gelaten. De drie huidige projecten zullen allemaal worden opgeleverd in 2015, het 25-jarig jubileumjaar van onze werf.”

Specificaties Project 3072
Type: sloep getuigde Performance Cruiser
Lengte: 46 m
Breedte (max): 9,8 m
Diepgang: 5 m (kiel omhoog) – 6,5 m (kiel omlaag)
Naval Architect: Frèrs Naval Architecture

Meer… Vitters Shipyard

Related news

List of related news articles