48e Primus Inter Pares

Op zaterdag 18 en zondag 19 april 2009 zal de Primus Inter Pares, kortweg PIP, voor de kampioenen van de open klassen gevaren worden. De invitaties naar de genodigden zijn inmiddels verzonden en diverse toppers van 2008 hebben zich inmiddels al ingeschreven. Als van oudsher zal dit op de Loosdrechtse plassen bij GWV de Vrijbuiter plaatsvinden.

De bedoeling is dat ca 20 deelnemers, allen Nederlands kampioenen in hun klasse, gaan strijden in ter beschikking gestelde wedstrijd 16m2-en om uit te maken wie de eretitel Primus Inter Pares 2008, oftewel de kampioen onder de kampioenen 2008, op zijn (haar) naam mag schrijven en aan de lange lijst mag worden toegevoegd. Een aantal genodigden staan reeds één of meerdere keren in de lijst vermeld maar zullen wederom heel hard hun best moeten doen omdat alle deelnemers er zeer op gebrand zijn deze titel op hun naam te zetten. Het levert immers eeuwige roem op.

De organisatie van dit evenement wordt verzorgd door: Het Watersportverbond, 16m2-klassenorganisatie en GWV de Vrijbuiter. Het programma zal er als volgt uit zien:

Op zaterdag 18 april staat om 11.00 uur de eerste start gepland. Op deze dag worden er 3 wedstrijden gevaren. Om ca 17.30 uur zal het “Captains dinner” plaatsvinden dat aan de deelnemers en booteigenaren wordt aangeboden. Overige belangstellenden kunnen bij het informatiebureau tegen een geringe vergoeding een bon voor dit “Captains dinner” bestellen.

Op zondag 19 april vindt de start van de 4e wedstrijd plaats om 10.00 uur. Er worden in deze serie maximaal 5 wedstrijden gevaren waarvan bij tenminste 4 wedstrijden het slechtste resultaat mag worden afgetrokken. Zodra de uitslagen bekend zijn zal de huldiging van de Primus Inter Pares plaatsvinden.

Doordat de PIP 2007 helaas vanwege de weersomstandigheden niet verzeild is, hebben de bij de organisatie betrokken partijen, Het Watersportverbond, 16m2-klassenorganisatie en GWV de Vrijbuiter, gezamenlijk besloten om dit topevenement definitief te verplaatsen naar medio april en wederom op 2 dagen te verzeilen.

Bron: Watersportverbond, 23-02-2009;