500ste zeevarende voor bijscholing STCW Hoogspanning een feit

Bij Quercus Technical Services hebben tot februari 2015 een half duizend zeevarenden zich ingeschreven voor de bijscholing STCW Hoogspanning. De vijfhonderd zeelieden zijn afkomstig van organisaties zoals: Allseas, Boskalis, Damen, Heerema, Holland America Line, Maersk, Jan de Nul en baggermaatschappij Van Oord. Om aan de aanhoudende vraag te blijven voldoen, start de training vanaf april ook in Delfzijl.

Maritiem officiers en zeevarende (hoofd)werktuigkundigen en engineers hebben deze bijscholing nodig om hun vaarbevoegdheidsbewijs geldig te houden na december 2016. Deze afspraak is zo opgenomen in de Wet Zeevarenden, naar aanleiding van de Manila-wijzigingen op het Internationaal Verdrag over de normen voor zeevarenden inzake opleiding, diplomering en wachtdienst (STCW). Het doel van de bijscholing is zeelieden breder inzetbaar maken en ongelukken met hoogspanning voorkomen.

Nieuwe locatie Delfzijl
In april start Quercus met de STCW Hoogspanningstraining in Delfzijl. Dit is na, Den Helder, IJmuiden, Zoetermeer en Zwolle, de vijfde trainingslocatie waar zeelieden de gevaren van elektriciteit leren herkennen. Verder maken ze kennis met procedures om veilig te werken met hoogspanning op schepen en voeren ze praktische oefeningen uit op een generatorsimulator.

Meer… Quercus Technical Services