566 Voorinschrijvingen Delta Lloyd Regatta 2008

Op maandag 19 mei 2008 stond de teller op 566 voorinschrijvingen voor de Delta Lloyd Regatta (voormalige Holland Regatta). Dit jaarlijkse topzeilevenement voor de kust van Medemblik duurt van woensdag 21 tot en met zondag 25 mei 2008. De ruim duizend zeilers in de elf olympische klassen vertegenwoordigen 58 landen. De Laser Standard-klasse heeft met 144 boten de grootste vloot, gevolgd door de Laser Radial met 85 vrouwen. Op de Finn en RS:X-mannen na, gaan in alle disciplines de nummers één van ISAF wereldranglijst van start. De windvoorspellingen zijn gunstig met een matige noordoosten- en later naar het oosten draaiende wind.

“Het is een zeer sterk veld”, aldus organisator Frans Hin. “Vrijwel alle deelnemers aan de Spelen van Beijing zijn aanwezig. Dat betekent dat veel top twintig teams uit de elf klassen in actie komen.” Voor de Nederlandse Delta Lloyd kernploeg wordt het één van de laatste krachtmetingen op weg naar de Spelen van 2008. Voor de Nederlandse RS:X mannen en de Laser ploeg uit het Project 2012 wordt het een spannend kwalificatiemoment voor de Spelen van 2008. Als windsurfer Casper Bouman in Medemblik bij de eerste zes eindigt, haalt hij een tweede halve nominatie. Daarmee evenaart hij de prestatie van zijn sparringpartner Dorian van Rijsselberge. In dat geval beschikken ze beiden over een volle nominatie, maar Bouman won eerder al de nationale selectie. Dat betekent dat hij dan naar Beijing gaat.

In de Laser Standard en Laser Radial valt ook nog een olympisch ticket te verdienen. Alleen Gea Jutjens, weer hersteld van een rugblessure, en Rutger van Schaardenburg haalden vorig jaar een halve nominatie. Ook voor de Laser-klassen geldt de eis van top zes voor een halve nominatie en top drie voor een volle nominatie.

Bron: Delta Lloyd Regatta, 21-05-2008;