600 aanmeldingen voor Sea Ranger Bootcamp

Er hebben zich zo’n 600 jongeren aangemeld voor de Sea Ranger Bootcamp. Het Sea Ranger Bootcamp is een unieke kans voor jongeren tussen de 18 en 29 jaar om binnen korte tijd een enorme schat aan opleidingen en ervaring op te doen. Binnen 5 weken krijgen de jongeren 20 korte maritieme opleidingen met diploma’s en certificaten. En ze hebben kans om Sea Ranger te worden.

Het bootcamp is voor iedereen tussen de 18 en 29 jaar, ongeacht vooropleiding, achtergrond, geslacht of nationaliteit. Er is in totaal plaats voor 80 deelnemers in de opleiding. Een kwart van alle plaatsen is gereserveerd voor werkloze jongeren uit de regio Rotterdam-Rijnmond. De overige 60 plaatsen zijn beschikbaar voor alle gemotiveerde jongeren.

Uiteindelijk worden er 12 deelnemers geselecteerd en aangenomen als Sea Rangers. De Sea Rangers beschermen en beheren zeegebieden door middel van duikexpedities en patrouilles.

Sea Ranger Service is een sociale onderneming maar deelname is niet gratis. Als je geselecteerd bent voor deelname aan het bootcamp is de eigen bijdrage 2.420 euro. Dit is inclusief accommodatie, maaltijden en alle trainingen.

 

Related news

List of related news articles