75 miljoen aan opdrachten voor Boskalis in Indonesië

Boskalis heeft 2 contracten binnengehaald in Indonesië en hebben een gezamenlijke waarde van zo’n 75 miljoen euro. Op het eiland Sulawesi wordt de Makassar New Port containerterminal uitbreid, en op Java gaat Boskalis land voorbereiden voor de aanleg van een nieuw petrochemisch complex. Beide projecten worden in de tweede helft van 2019 uitgevoerd

THSD ‘Gateway’. Foto, Boskalis.

Het eerste project is toegekend door bouwonderneming PT PP en betreft de uitbreiding met 45 hectare van een nieuwe terminal voor de Makassar New Port van havenexploitant PT Pelindo IV. De baggerwerkzaamheden omvatten het verwijderen van zachte klei en vervolgens het aanwinnen van land.

Toegangspoort voor containerscheepvaart

De haven is een strategisch maritiem infrastructuurproject voor de Indonesische overheid en aangewezen als toegangspoort tot de Oost-Indonesische archipel voor de internationale containerscheepvaart. Voor dit project wordt zo’n 6 maanden een van de mega sleephopperzuigers van Boskalis ingezet.

95 hectare land voorbereiden

Voor een nieuw aan te leggen petrochemisch complex voor Lotte Chemical in de Javaanse kuststad Cilegon gaat Boskalis 95 hectare land voorbereiden door middel van het aanbrengen van zand en het verbeteren van de grond met behulp van verticale drainagewerkzaamheden die uitgevoerd gaan worden door Boskalis-dochter Cofra. Dit project wordt uitgevoerd voor de engineering- en bouwtak van het Zuid-Koreaanse conglomeraat Lotte. Voor de baggerwerkzaamheden wordt een jumbo sleephopperzuiger ingezet.