Aangekondigde beperking winterdienstregeling geschrapt

Rederij Doeksen bevestigt dat de aangekondigde beperking van de winterdienstregeling kan worden geschrapt. Dit is mogelijk nu de staatsecretaris een belangrijke stap heeft gezet om de gewenste veerdienst-situatie van en naar Terschelling te herstellen. Goed nieuws is ook dat hierdoor een aantal arbeidsplaatsen nu niet komt te vervallen.

De winterdienstregeling zal nu als vanouds worden uitgevoerd en de nare gevolgen voor wie afhankelijk is van de veerdienst blijven achterwege. Ook de aangekondigde verhoging van de sneldiensttoeslag en het kortingstarief voor eilanders is hiermee van tafel.

Rederij Doeksen is in zowel 2012 als in 2013 financieel hard geraakt door de oneerlijke concurrentie (met dumpprijzen) in de zomer, waardoor 2013 opnieuw verliesgevend zal worden afgesloten. Toch heeft Doeksen de staatssecretaris en de gemeenten Terschelling en Vlieland toegezegd een volledige dienstregeling in de winter 2013-2014 te varen. Dit gelet op het feit dat aan de oneerlijke concurrentiesituatie voor de zomer in 2014 een eind komt.

Doeksen verwacht dat gedurende de zomer van 2014 weer de gewenste balans ontstaat waarbij onrendabele winter afvaarten kunnen worden opgevangen met rendabele afvaarten.

Meer… Rederij Doeksen