Aankomst grootste containerschip ter wereld in Rotterdam

  • havens

Op dinsdagmiddag 3 maart arriveerde de MSC Oscar op de APM1 terminal in Rotterdam. Met een capaciteit van 19.224 TEU (20-voetscontainers) is het 396 meter lange en 59 meter brede schip het grootste containerschip ter wereld.

De MSC Oscar was afkomstig uit Algeciras en vertrekt woensdagavond 4 maart naar Bremerhaven. Vervolgens doet het Wilhelmshaven aan. Op 9 maart keert het schip terug in Rotterdam. Dan ligt het bij de ECT aan de Delta East terminal. Daarna vertrekt de MSC Oscar via Felixtowe naar de Middellandse Zee.

MSC – Mediterranean Shipping Company – is op één na de grootste containerrederij ter wereld. De rederij doet met wekelijks met tien tot vijftien schepen Rotterdam aan. “We zijn zeer blij met de komst van de MSC Oscar. Rotterdam is de perfecte haven voor deze klasse schepen. Dat wordt bevestigd door het vaarschema: de MSC Oscar loopt Rotterdam twee keer aan. MSC heeft de afgelopen jaren een stevige positie opgebouwd in Rotterdam. Ik hoop en verwacht dat de relatie MSC-Rotterdam de komende jaren alleen maar sterker wordt”, aldus Allard Castelein, CEO van het Havenbedrijf.

Meer… Port of Rotterdam

 

 

 

 

 

 

Related news

List of related news articles