Achtste editie WinterWelVaart in zicht

  • binnenland

WWV13-35

Ondanks minder middelen keert het warme, stoere en sfeervolle winterevenement terug
Vrijdag 19 tot en met zondag 21 december vindt de achtste editie van WinterWelVaart plaats in het mooiste stukje binnenstad van Groningen: de kades van de Hoge en Lage der A en in het Noordelijk Scheepvaartmuseum. Met minder middelen ter beschikking heeft de organisatie van WinterWelVaart besloten het evenement door te laten gaan en ook dit jaar een prachtig programma te presenteren. Intieme concerten, lezingen, theater, film, een beeldende kunstroute en een gezellige kerstmarkt maken wederom deel uit van het gratis toegankelijke evenement.

Ondanks de succesvolle eerdere edities is deze achtste editie van WinterWelVaart helaas geen vanzelfsprekende. Door tegenvallende inkomsten heeft de organisatie alle zeilen bij moeten zetten om deze editie van het evenement te realiseren, terwijl er de afgelopen jaren juist een veelbelovende groei was ingezet met een uitdagende programmering. Door deze kwaliteit te behouden, maar op kleinere schaal aan te bieden blijft WinterWelVaart bestaan en blijft het weekend voor kerst voor alle bezoekers iets om naar uit te kijken.

Houd WinterWelVaart op koers
Om het evenement ook voor de toekomst zeker te stellen, initieert de organisatie een actie waarmee bezoekers die het evenement een warm hart toe dragen een bijdrage kunnen doen. Via www.winterwelvaart.nl/doneren kunnen sympathisanten een klein bedrag doneren. Als dank stelt de organisatie tijdens het evenement lampjes beschikbaar waarmee donateurs het evenement letterlijk de donkere dagen voor kerst door kan helpen. Donateurs kunnen het lampje tussen 19 en 21 december zelf ophangen in speciaal gemaakte kerstbomen. Natuurlijk is het ook mogelijk om tijdens het evenement zelf een bijdrage te doen, zodat WinterWelVaart op koers kan blijven.

 

Related news

List of related news articles