Acta Marine bestelt 2e Walk-to-work Construction Support Vessel bij Ulstein Verft

Acta Marine heeft een tweede Walk-to-work Construction Support Vessel (W2W CSV) bij Ulstein Verft besteld. Op dit moment is het eerste W2W CSV, een SX195-ontwerp, de ‘Acta Auriga’ nog in aanbouw bij Ulstein Verft en gaat binnenkort de eerste proefvaarten maken op zee. 

“We zijn er vrij zeker van dat de Acta SX195-schepen een stuk efficiënter zullen zijn bij offshore logistieke operaties waarmee de totale kosten van de bouw van windparken omlaag gaan”, verklaart Rob Boer, managing director bij Acta Marine. De schepen kunnen voor een langere tijd gestationeerd blijven in de windparken wat een stuk efficiënter werken is omdat het werk door kan gaan.

Het ontworpen SX195-type is 93,4 meter lang en 18 meter breed en helemaal geoptimaliseerd voor offshore wind. Ze heeft een grote, centraal geplaatste SMST-walk-to-work gangway die bewegingen compenseert voor personeel en bevrachting. En er is een 3D gecompenseerde SMST-kraan aan boord geschikt voor 6-tons vrachtliften en een helideck.

Accommodatie in huiselijke sfeer
Het schip heeft accommodatie voor maximaal 120 personen. De faciliteiten aan boord zijn modern en van hoge kwaliteit met een huiselijke sfeer. Het schip is ook geschikt voor Operations & Maintenance opdrachten.

Volledige rust voor bemanning tussen de dienstenDe schepen kunnen het hele jaar door offshore-operaties in de Noordzee uitvoeren in een golfhoogtes tot 3 meter. De X-Stern houdt het schip in positie en vangt alle klappen, lawaai of trillingen op waardoor de bemanning volledig kunnen uitrusten tussen de diensten.

Het schip wordt in het tweede kwartaal van 2019 opgeleverd.