Activiteiten tijdens Maritime Week op 7 november

Deze week, van 2 tot en met 7 november vindt voor de vijfde keer de Maritime Week plaats. Dit event is ook leuk en leerzaam voor het grote publiek, met name op zaterdag 7 november. Dan houden zowel Damen Shipyards Group als het Zeekadetkorps op diverse locaties een open dag. Bovendien geeft oud-Marinecommandant Bob Roetering dan een gratis rondleiding door het Marinemuseum in Den Helder.

In de Maritime Week worden de schijnwerpers nog eens extra op de maritieme sector gericht, die in Nederland werk biedt aan zo’n 224.000 mensen. De meeste van de 30 maritieme events en bijeenkomsten zijn gericht op (aankomende) professionals uit het bedrijfsleven, bestuur en de politiek, maar er zijn ook een aantal activiteiten die juist voor het grote publiek erg leuk en interessant zijn.

Superjachten
Zo organiseert Damen Shipyards Group op zaterdag 7 november van 10.00-16.00 uur een open dag op haar locaties in Gorinchem en Vlissingen (Amels). Dan kunt u een kijkje nemen achter de schermen van één van de meest toonaangevende scheepsbouwers ter wereld; in Gorinchem op het gebied van werkschepen en bij Amels op het vlak van superjachten. Er zijn rondvaarten, presentaties, rondleidingen en speciale kinderactiviteiten.

Kijk op de website voor meer info: www.damen.com

Open schip
Ook bij het Zeekadetkorps is zaterdag open huis, of beter gezegd ‘open schip’. Op de locaties Hellevoetsluis, Schiedam, Den Haag, Urk, Maassluis, Rotterdam, Alkmaar en Harlingen kan iedereen tussen ongeveer 10.30 en 15.30 uur komen kijken wat de Korpsen bedoelen met het trainen van nautische en technische vaardigheden. Ook staan het werken in teamverband, leidinggeven, verantwoordelijkheid en zelfstandigheid hoog in het vaandel. En staat plezier voorop.

Kijk op de website voor meer info: www.zkk.nl

Piraten
In het Marinemuseum in Den Helder kunnen kinderen tijdens de hele Maritime Week gratis aan de speurtocht ‘Jacht op Piraten’ meedoen, die een goed beeld geeft van één van de huidige taken van de Koninklijke Marine. Op zaterdag 7 november is bovendien oud-commandant Bob Roetering (ook auteur van vele boeken) te gast om van 14.00 tot 15.00 uur een gratis rondleiding te verzorgen. Uit de eerste hand vertelt hij alles over het leven, de techniek en de gevaren aan boord van marineschepen.

Kijk op de website voor meer info: www.marinemuseum.nl