ADN-app nu verkrijgbaar in Google Play en iTunes

  • binnenland

Op 7 januari heeft Beurtvaartadres de ADN-app gelanceerd. Op het kantoor in Nootdorp werd het resultaat van de samenwerking van Beurtvaartadres en het CBRB gepresenteerd aan een flinke groep geïnteresseerden. Met de ADN-app hebben vervoerders, bevrachters, operators, planners, laders, veiligheidsadviseurs, handhavers, havenbeheerders, onderwijs- en overheidsinstellingen en andere belanghebbenden, de complexe regelgeving voor het vervoer van gevaarlijke stoffen in de binnenvaart eenvoudig binnen handbereik. 

Onder de indruk
Vertegenwoordigers vanuit de binnenvaart, gemeentes, uitgevers en andere belanghebbenden woonden de lancering bij. Het kritische publiek was zichtbaar onder de indruk van de app.

ADR-app
“Na de succesvolle ADR-app leek de stap naar een ADN-app een kleine. Kenners echter weten dat er significante andere zaken van belang zijn in de binnenvaart. Maar de basis en structuur is gelijk aan de ADR-app. Dus de tabellen in hoofdstuk 3 met de achterliggende betekenis is leesbaar inzichtelijk gemaakt’, aldus Bernadette den Uijl, manager operations van Beurtvaartadres.

In delen aan te schaffen
De ervaring met de ADR-app heeft ons doen besluiten de apps nu in delen aan te bieden. Middels zogenaamde ‘in-app’ aankopen kan er functionaliteit in stukjes aangekocht worden. Hiermee denken we tegemoet te komen aan de wensen van de gebruikers. Zowel de ADN als de ADR-app zijn beschikbaar voor iPhone als Android-telefoon en te downloaden via de Google Play Store en iTunes.

Vermindering regeldruk
Met de gevaarlijke stoffen apps voor het wegvervoer (ADR) en binnenvaart (ADN) wordt door de branche- en koepelorganisaties ook invulling gegeven aan één van de geïdentificeerde regeldruk knelpunten “Ondersteunen bedrijven bij het voldoen aan gevaarlijke stoffenregelgeving” uit het programma Maatwerk Aanpak Regeldruk Logistiek (MAR-L).

Over Beurtvaartadres en CBRB
Het CBRB is ruim 85 jaar de toonaangevende werkgeversorganisatie voor alle sectoren in de binnenvaart. De organisatie vervult een strategische rol voor zowel kleine binnenvaartondernemingen als grote internationale logistieke dienstverleners. De leden van het CBRB zijn vertegenwoordigd in alle deelsectoren van de binnenvaart.

Beurtvaartadres faciliteert de logistieke keten sinds 1927 namens de ondernemersverenigingen EVO, TLN, Goederenvervoer Nederland en het Nederlandsch Binnenvaartbureau op het gebied van aansprakelijkheden, wet en regelgeving als het gaat om im- en export, gevaarlijke stoffen, afvalstoffen en (digitale) producten, zoals de (digitale) vrachtbrief, (digitale im- en export documenten) en de gevaarlijke stoffen portals en apps.

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten