AFTO verder als deelmarkt Ferrytransport bij TLN

Nieuwe deelmarkt versterkt belangenbehartiging ferrytransport
Transport en Logistiek Nederland (TLN) is een deelmarkt rijker: de deelmarkt Ferrytransport. Deze deelmarkt komt voort uit de Association of Ferry Transport Operators (AFTO) die in 1983 is opgericht. Veel leden van de AFTO waren al lid van TLN.

Specifieke aandacht deelmarkt
Voor AFTO betekent de nieuwe vorm dat er meer lobbykracht is en er bestaat de mogelijkheid tot groei van de deelmarkt. Voor TLN betekent de deelmarkt een verbreding van haar horizon. De transportmarkt is zeer divers en onderverdeeld in vele typen transport met allen hun specifieke kenmerken, wetten en regelgeving. TLN telt inmiddels 17 deelmarkten. Dankzij deze indeling naar deelmarkt kan iedere groep vervoerders veel beter op maat worden bediend en de specifieke dossiers effectiever worden behandeld.

Verbreding aandachtgebieden
De trailers van de leden van de deelmarkt Ferrytransport worden veelal onbegeleid vanaf de terminal vervoerd per ferry aan de andere kant van het water door een andere trekkende eenheid te worden afgehaald. Waar de vereniging zich voorheen alleen bezig hield met vervoer van- en naar het Verenigd Koninkrijk zal in de toekomst verder worden gekeken. De uitdagingen op de terminals en ferries naar Scandinavië of in Zuid Europa zullen immers vergelijkbaar zijn met wat er tussen Nederland of België en Engeland speelt. Andere belangrijke onderwerpen voor de deelmarkt zijn onder andere melding van schades bij ferrymaatschappijen en ladingzekering op zee.

Organisatie
Het bestuur van de deelmarkt bestaat uit voorzitter Krijn Torreman (Mammoet Ferry Transport B.V.), Henk de Ruiter (P&O Ferrymasters), Robin Kraijo (Bakro International Transport B.V.) en Piet Grevenstuk (Windhorst Transport B.V.)

De deelmarkt komt minimaal twee keer per jaar bijeen voor een (inhoudelijke) ledenbijeenkomst. Ook verzorgt de deelmarkt ieder jaar een nieuwjaarsborrel voor leden en externe relaties.

Meer… TLN