Afwisselend programma in het najaar Informatiecentrum FutureLand

In het najaar is er een afwisselend programma in FutureLand. Op zondag 19 november is er een informatiedag over het zeeleven langs het Maasvlaktestrand en kunnen bezoekers meedoen aan leuke en leerzame activiteiten. Op 26 november vaart de FutureLand Ferry met de Sint en zijn Pieten. Voor de technisch geïnteresseerden is er 10 december een themadag over de automatisering van de hypermoderne containerterminals op Maasvlakte 2. En voor amateurfotografen organiseert FutureLand een workshop avondfotografie in de Rotterdamse haven.

Informatiedag Zeeleven in zicht
Op 19 november is de informatiedag in FutureLand en gaat over het zeeleven langs het Maasvlaktestrand. Bezoekers kunnen gratis meedoen aan verschillende activiteiten. Marien bioloog Dorien Schröder is gespecialiseerd in haaien, dolfijnen, walvissen en zeehonden. Zij gaat tijdens haar presentatie een aantal bevruchte haaien eikapsels ontleden die onlangs op het Maasvlaktestrand zijn gevonden.

Ook zijn de redders van zeehonden en andere zoogdieren aanwezig zoals SOS Dolfijn, Dutch Shark Society, A Seal en Eerste Hulp bij Zeezoogdieren (EHBZ). SOS Dolfijn presenteert ‘Eerste hulp bij gestrande bruinvissen en dolfijnen’ en Dutch Shark Society ontleedt een bevruchte haaieneikapsel en geeft een presentatie over de anatomie en voortplanting van haaien.

Op zondag 26 november vaart de FutureLand Ferry voor een dolle boottocht door de Rotterdamse haven met Sinterklaas en zijn Pieten.

Praktische informatie & reserveren
Reserveer een plekje aan boord voor de Sinterklaasvaartocht via het futureland.nl.

Automatische terminal (verklaard voor dummies)
De modernste terminals ter wereld hebben op afstand bestuurbare kranen en elektrische robotvoertuigen die zelf hun accu’s verwisselen. Honderden kilometers kabel zorgen ondergronds voor communicatie en aansturing. Operators houden vanachter hun bureau in de controlekamer toezicht op de aan- en afvoer van containers. Tijdens de themadag op 10 december wordt dit begrijpelijk uitgelegd.

Ook krijgen bezoekers een rondrit over de terminals met de FutureLand Express en krijgen zo een kijkje achter de schermen.

Workshop avondfotografie
Op vrijdag 15 december 2017 en vrijdag 2 maart 2018 wordt er een workshop avondfotografie in het nieuwste havengebied van Rotterdam gegeven in het duister. Deze workshop is onder leiding van fotograaf André Nijenhuis en geeft bruikbare tips & tricks om een betoverende plaat te schieten.

Kijk voor alle informatie en reserveringen op www.futureland.nl.

Over FutureLand
FutureLand is toegankelijk voor jong en oud, je beleeft er de haven van de toekomst. FutureLand ligt midden in de Rotterdamse haven en biedt uitzicht op Maasvlakte 2 in ontwikkeling. Het informatiecentrum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag.