Alewijnse levert elektrische uitrusting eco-cement carrier

  • binnenland

Alewijnse Marine heeft de elektrische nieuwbouw en automatisering van de 114-meter lange eco-cement carrier Cymbidium opgeleverd bij Scheepswerf Royal Bodewes Shipyards, waar het schip is afgebouwd. De nieuwe cement carrier die ook zelf kan lossen is van rederij Eureka Shipping.

Het project voor Alewijnse omvatte onder andere engineering, inbedrijfstelling, levering en installatie van alle bekabeling, verlichting, het hoofdschakelbord, de e-motoren, huishoudelijke apparatuur, transformatoren, distributiekasten, navigatieverlichting, brugconsole inclusief systemen, brug wings, branddetectiesysteem, machinekamer alarm systeem ALMACS, signaalpanelen en ruitenwissers.

Brandstofverbruik en uitstoot zo’n 20% lager
Cymbidium en hhet zusterschip Furuvik zijn geavanceerde zelflossende cementtankers. Aan boord zijn alle voorzieningen aanwezig voor zowel pneumatisch als mechanisch lossen. De meeste cement carriers in deze tonnenmaat zijn omgebouwde bulk carriers die niet zelf kunnen lossen. Door de scherpe Groot Cross-Bow, de stroomlijn van het onderwaterschip en het geïntegreerde vermogen is het brandstofverbruik en uitstoot zo’n 20% lager dan bij vergelijkbare schepen.

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten