Alewijnse Marine Systems breidt award winnend record uit

De recente benoeming door de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Technische Professionals in de maritieme sector (KNVTS) van de prestigieuze Schip van het Jaarprijs voor de Hr. Ms. Holland, maakt dit het vierde jaar op rij waarin een Alewijnse project een belangrijke maritieme award heeft gewonnen.

Hr. Ms. Holland werd gebouwd door Damen Schelde Naval Shipbuilding en Alewijnse Marine Systems was een belangrijke toeleverancier bij de bouw van dit geavanceerde en innovatieve schip, van de ontwerpfase tot de voltooiing en de inbedrijfstelling. De selectie door de jury was gebaseerd op het flexibele, multi-inzetbare operationele profiel gecombineerd met uitstekende energie-efficiëntie.

Het vermogen van Alewijnse om een belangrijke rol te spelen in complexe, innovatieve projecten zoals deze, heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van de award in de afgelopen jaren.

In 2011 won de groene binnenvaarttanker Amulet dezelfde award voor haar aanpak tot het bereiken van maximale milieuefficiëntie. Alewijnse ontwierp en verstrekte het volledige elektrische en navigatie pakket voor deze tanker.

In 2010 won Alewijnse medewerker Nico van der Hoeven de KNVTS Wim Timmers prijs voor zijn bijdrage aan de ontwikkeling van Nemo H2, ’s werelds eerste commerciële vaartuig dat wordt aangedreven door brandstofcellen. In 2009 werd de Schip van het Jaarprijs gewonnen door een ander Damen project: Doña Angela Maria T. Dit is een hi‐tech snel bemanningsbevoorradingsschip, waarvan de elektrische systemen ontworpen en geïnstalleerd zijn door Alewijnse. Deze systemen hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de scheepsprestaties.

CEO Dick Alewijnse reageerde na de prijsuitreiking; “In de maritieme sector hangt succes af van continue innovatie, met name wanneer ondernemingen moeten opereren binnen steeds strengere financiële beperkingen. Dit vraagt om slim denken en buitengewone flexibiliteit op het gebied van leveranciers zoals Alewijnse die zorgen voor de expertise achter de ontwerpen. Deze filosofie behoort tot de kern van onze benadering van ons werk, en ik ben blij om te zien dat het opnieuw erkend wordt tijdens het KNVTS Maritime Award Gala.”

Meer… Alewijnse