Alewijnse verzorgt elektra op moderne sleephopperzuiger

Alewijnse Marine Systems gaat de complete elektrische afbouw van de Trailing Suction Hopper Dredger (TSHD)  ‘Spauwer’ verzorgen. Spauwer is van Den Herder Seaworks en heeft het schip in eigen beheer gebouwd. Het casco was in december 2015 klaar en naar verwachting wordt het schip eind 2016 opgeleverd. De werkzaamheden van Alewijnse worden bij Shipyard Trico in Rotterdam gedaan.

De werkzaamheden voor Alewijnse zijn de levering, installatie, aansluiting en inbedrijfstelling van circa 110 km bekabeling, de review van het engineeringspakket, de fabricage en levering van distributieborden, de afbouw en ombouw van schakelborden en het programmeren van het alarm monitoring en control systeem en de baggerinstallaties. Ook levert en installeert Alewijnse alle branddetectiesystemen, transformatoren, accu’s, acculaders, verlichtingsinstallaties, navigatieverlichting, schakelborden, tankmeetsystemen en PLC installaties voor de alarm monitoring en controle systemen en baggerinstallaties. Alewijnse heeft ook voor het zusterschip ‘Scelveringhe’ van Den Herder Seaworks de elektrische afbouw gedaan.

Den Herder Seaworks is dienstverlener in het winnen van mineralen in de Noord-Europese wateren. Den Herder Seaworks levert ook zand uit eigen concessies vanaf het Nederlands continentale plat. Internationale opdrachtgevers kunnen vanuit eigen concessiegebieden zand of grind laten winnen voor handel- en overige productiedoeleinden.