Alle activiteiten in meivakantie op Maasvlakte2

Tijdens de voorjaarsvakantie zijn er activiteiten voor jong én oud. Informatiecentrum FutureLand organiseert creatieve workshops, een gratis kidsquiz en een strandspeurtocht voor kinderen. Een fossielenexpeditie, rondrit of rondvaart door de modernste haven van Europa staan ook op het programma. Volwassenen kunnen een presentatie bijwonen over de gevolgen van de Brexit voor de Rotterdamse haven. En de tijdelijke tentoonstelling over het verdiepen van de Nieuwe Waterweg, een pittige klus onder water die de Botlek bereikbaar maakt voor nog grotere schepen is te zien.

MV2 meivakantie (FutureLand)
Maasvlakte2 meivakantie in FutureLand

28 april presentatie Brexit

Wat is de impact van de Brexit voor de Rotterdamse haven en de bedrijven die er gevestigd zijn? Lange wachttijden bij de douane, administratieve romp slomp of zelfs problemen met bederfelijke waar? Je ziet er hoort er alles over tijdens de themadag op zondag 28 april met rondrit en lezing.

Speurtocht voor het hele gezin

Kom mee met de FutureLand Express naar het Maasvlaktestrand en doe een speurtocht met het hele gezin. Ga mee op expeditie naar het strand en de duinen met speurder Walter Langendoen. Ontdek de dieren in de haven en leer welke bedrijven er in de omgeving zijn. Misschien zie je wel een zeehond of de sporen van een zandhagedis!

Kidsquiz

Kinderen kunnen met hun ouders/begeleiders deelnemen aan een leuke en actieve presentatie met film en quiz. Daarna gaan de kinderen met hun ouders zelf aan de slag: met een speurtocht op ontdekking in en om FutureLand. De speurtocht is er op twee niveaus: voor kinderen van 6-9 jaar en voor kinderen vanaf 10 jaar. Deelname aan de kinderrondleiding is gratis, reserveren is niet nodig.

Voor de allerkleinsten op zoek naar havenbeelden

De allerkleinsten kunnen met een speciale bril op zoek naar leuke havenbeelden in FutureLand. Loop door het centrum en vind bordjes met alleen maar stippen. Zet een stoere bril op je neus en kijk welk plaatje verschijnt. Vind jij exact dezelfde havenafbeelding op de kaart die je bij de bril kreeg? De bril en kaart haal je gratis op aan balie. Heb je alles goed, dan krijg je een leuk cadeautje.

Fossielen zoeken op het Maasvlaktestrand

Eerste Paasdag (21 april) en zondag 5 mei is er een fossielenexpeditie naar het Maasvlaktestrand. Bij het opspuiten van nieuw land met zand gewonnen diep uit de bodem van de Noordzee zijn resten van oeroud leven aan de oppervlakte gekomen. Voor wie goed zoekt is de kans op het vinden van fossielen van wel 30.000 jaar oud groot. www.futureland.nl

Tentoonstelling Nieuwe Waterweg – Van diep naar dieper

In maart 2018 is het officiële startsein gegeven voor de verdieping van de Nieuwe Waterweg en de Botlek. Rijkswaterstaat en Havenbedrijf Rotterdam hebben de handen ineen geslagen zodat ook zeeschepen met een diepgang van 15 meter de Botlekhaven kunnen bereiken. Hierdoor kan tot 50% meer lading worden vervoerd. Dit is goed voor de concurrentiepositie van Rotterdam. Het project omvat de verdieping van de Botlek en – over een traject van 25 kilometer – de verdieping van de Nieuwe Waterweg, Het Scheur en de Nieuwe Maas.

Bezoekers van FutureLand komen alles te weten over dit omvangrijke project in de tentoonstelling ‘Van diep naar dieper’. Middenin de haven ervaren zij aan den lijve wat erbij komt kijken wanneer 5 miljoen kuub baggerspecie vrijkomt bij de grootschalige verdieping. Pas op voor natte voeten!

Informatie

Ga voor alle reserveringen en praktische informatie naar
www.futureland.nl