Alles weten over vismigratie? Bezoek Haringvlietsluizen op 20 april

Kom alles te weten over vismigratie en bezoek de Haringvlietsluizen op 20 april 2018. Rijkswaterstaat en Sportvisserij Nederland organiseren ter gelegenheid van de wereldvismigratiedag een informatie markt van 10.00 tot 16.00 uur. Het kantoor van Rijkswaterstaat in Stellendam is open voor publiek en bezoekers krijgen een gratis rondleiding in de Haringvlietdam. 

Wat zijn de verwachte positieve resultaten van de Haringvlietsluizen op een kier zetten?
Medewerkers van Sportvisserij Nederland en Rijkswaterstaat vertellen erover op de informatiedag.

Trekvissen kunnen weer stroom op- en afwaarts passeren
De aanleg van de Haringvlietdam had grote gevolgen voor de natuur. Het overgangsgebied waarin zee en rivier geleidelijk samenkwamen veranderde in 1970 opeens in een harde scheiding tussen zoet en zout water. En trekvissen konden niet meer door de sluizen. De zalm en forel trekken bijvoorbeeld van zout naar zoet water om daar hun eitjes te leggen. Door de sluizen op een kier te zetten, kunnen de trekvissen de Haringvlietsluizen weer stroom op- en afwaarts passeren. Hiermee komt de hoogwaterbescherming niet in gevaar.

Alleen aanmelden op 20 april en op locatie
De locatie is Rijkswaterstaat Stellendam, Haringvlietplein 2, 3251 LD Stellendam. Er gaat op 20 april ieder uur een excursie naar de Haringvlietdam en duurt ongeveer 45 minuten. U kunt zich alleen op de dag zelf en op locatie voor deze excursie inschrijven. Wees op tijd, want vol = vol.


View on Twitter.