Alltek Marine Electronics kiest ASA als distributeur voor de Benelux

Alltek Marine Electronics, een gespecialiseerde fabrikant van AIS gerelateerde electronica, heeft ASA Boot Electro aangesteld als distributeur voor de Benelux.
Volgens Samuel Tseng, AMEC’s regio manager is de keuze op ASA gebaseerd vanwege de lange reputatie en het uitgebreide partnernetwerk in Nederland en België. “We hebben vertouwen in ASA als onze partner, hun team zal onze AMEC AIS producten op een professionele wijze vermarkten en ondersteunen. Zo zal AIS voor elke watersporter bereikbaar worden en bijdragen aan de veiligheid op de drukke wateren” zegt Samuel.

“Een goed AIS product stond al een poosje op onze wenslijst. De markt vraagt steeds meer om kwaliteitsproducten tegen een scherpe prijs. Bij de producten van AMEC is die combinatie goed uitgelanceerd” volgens Twan Bogert directeur van ASA Boot Electro.

De AMEC producten omvatten AIS ontvangers, transponders en gerelateerde veiligheidsproducten met een gunstig prijskaartje. Alltek Marine is een onderdeel van een grote electronica producent in Taiwan waardoor de producten tegen scherpe prijzen kunnen worden geproduceerd.
In de Januari 2010 uitgave van het Engelse tijdschrift Practical Boat Owner werden de AMEC ontvangers getest en verkregen de ‘Beste Koop’ waardering.
Dingco Geijtenbeek, marketing manager bij ASA geeft daarop commentaar “de kwaliteit van de AIS producten maakte mij al direct enthousiast, daarnaast heeft AMEC een paar interessante in het programma waaronder een klasse B ontvanger/transponder met een geïntegreerd kleurendisplay voor grafische weergave van omliggende objecten. Dus ook zonder PC of plotter aan boord kan elke watersporter zich veiliger op het water bewegen”.

De AMEC producten zullen in de nieuwe ASA Catalogus 2011/2012 worden opgenomen en zijn vanaf begin 2011 beschikbaar via de meeste watersportwinkels en installateurs.

Bron: Altecmarine, 16-12-2010;