Alphatron lanceert AlphaEye voor real-time ondersteuning

Real-time audio visuele ondersteuning aan boord is nu mogelijk met AlphaEye van Alphatron Marine. AlphaEye is een service en communicatie instrument. Het biedt de mogelijkheid om een extra set ogen en oren aan boord te hebben voor ondersteunend specialisme, en hiermee is de ondersteuningen en analyse op schepen naar een hoger niveau getild.

Door middel van de AlphaEye kan de bemanning of onze engineers aan boord via een speciale communicatie link (satelliet vanaf 128kb, 3G of 4G) direct contact maken met de expert op het Alphatron Marine control center. Daarmee is er real-time inzicht in het probleem door live audio en visueel  contact. Aan boord kunnen nu analyses van foutmeldingen en oplossingen van problemen in enkele minuten inzichtelijk zijn of opgelost worden. Na het lokaliseren van de storing of het probleem, kunnen de juiste vervangende onderdelen naar de volgende aanloophaven gestuurd worden.

Naast ondersteuning van onze eigen brug navigatie- en communicatie apparatuur, kan het  AlphaEye concept ook voor tal van andere leveranciers aan boord van schepen en booreilanden op afstand gebruikt worden, ook bij medische situaties.