Alphatron voorziet opleidingsschepen STC van modernste navigatieapparatuur

Alphatron Marine heeft in de zomer van 2011, twee binnenvaart opleidingsschepen van het STC te Rotterdam voorzien van de modernste navigatieapparatuur.

Inmiddels varen beiden schepen naar volle tevredenheid met de moderne apparatuur aanboord. Zo beschikken de schepen nu over de allernieuwste rivierradar JMA610, met een 2e bedieningspositie en een extra TFT kleuren radarscherm, bedoeld voor lesdoeleinden. Daarnaast heeft Alphatron de schepen ook voorzien van een Alphachart binnenvaart kaartsysteem. Doorslaggevend bij het toekennen van deze mooie order van het STC aan Alphatron Marine, waren de vooruitstrevende technieken in de radar. Zo heeft het STC nu de mogelijkheid om de radarbeelden op te nemen met de radar photoshot®. Tevens projecteert de AIS naadloos targets over de radar echo’s heen, waardoor zichtbaar en niet zichtbaar scheepvaartverkeer overzichtelijk wordt weergegeven. Tot slot hebben de studenten aanboord ook de beschikking over radar overlay met de Alphachart. In totaal een mooie aanvulling op het bestaande lesmateriaal.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alphatron Marine: +31 (0)10-4534000 of mail Dhr. Robert Schneider [email protected]. Website: www.alphatronmarine.com