Ampelmann neemt Nederlandse concurrent over

  • binnenland

Ampelmann breidt uit in de Perzische Golf met overname van Offshore Solutions

Ampelmann, de Nederlandse vooraanstaande leverancier van Motion Compensated Gangway systemen (speciale loopplanken) voor de offshore energy sector heeft zijn global footprint uitgebreid door de overname van het Nederlandse bedrijf Offshore Solutions. Financiële details van de transactie zijn niet openbaar gemaakt.

Ampelmann ontwikkelt systemen om mensen en vracht veilig van schepen naar boorplatformen of windturbines over te brengen, zelfs bij hevige weersomstandigheden.

Het bedrijf heeft een vloot van meer dan 25 systemen die het verhuurt/leaset aan haar klanten wereldwijd. Met de overname van Offshore Solutions worden er 7 Offshore Access Systems ( OASs ) aan haar vloot toegevoegd. Ook is er nieuw personeel dat zal werken aan het onderhoud en de ontwikkeling van deze systemen.

OASs zorgen voor een continue verbinding tussen een schip en platform voor een lange tijd, een eigenschap/kwaliteit die erg geschikt is voor het werk in de Perzische Golf. CEO Jan van der Tempel van Ampelmann zegt hierover: “We verviervoudigen onze aanwezigheid in de Golf met deze overname en verbreden onze productaanbod die de A-types en de grotere E-types met de OASs omvat. Bovendien brengen de werknemers van Offshore Solutions een goede uitgebreide kennis en ervaring met zich mee naar onze snel groeiende organisatie.”

De overname volgt op de recente overname van een meerderheidsbelang van IK Investment Partners (IK) in Ampelmann. Ampelmann en IK willen het in Delft gevestigde bedrijf internationaal laten groeien door innovatie en overname. Met de overname van Offshore Solutions heeft Ampelmann nu ook een kantoor in Qatar. Dit zal worden gevolgd door de opening van een kantoor in Singapore in december en een kantoor in Houston in het begin van 2014.

Meer… Ampelmann

 

Related news

List of related news articles