Ampelmann werft nieuw ontmantelingsproject in de Zuidelijke Noordzee

Olympic Orion met gangway Ampelmann – Foto Ampelmann

 

Ampelmann, de wereldwijde marktleider op het gebied van offshore-toegangsoplossingen in Nederland, heeft weer een stap voorwaarts gezet op het gebied van ontmanteling. Deze mijlpaal hebben ze bereikt door een recent beveiligd contract in de zuidelijke Noordzee.

E-type gangway systeem
Het E-type gangway systeem is geïnstalleerd om het Audrey platform klaar te maken voor ontmanteling, om zo de campagne van 2 maanden voor eindklant Spirit Engergy uit te voeren.
Binnen het portfolio van Ampelmann is het E-type het grootste volledig bewegingsgecompenseerd systeem. Door wereldwijd te opereren, heeft het al meer dan 300.000 veilige personeelstransfers in de olie- en gasindustrie mogelijk gemaakt en kan het presteren in zeetoestanden tot een significante golfhoogte van 4,5 meter.

Daarom is het Audrey project is een belangrijke mijlpaal voor Ampelmann’s werk in de ontmantelingssector.

“We hebben de decommissie sector geïdentificeerd als een sector met grote belangstelling en het is geweldig om te zien dat er een toenemende behoefte is aan volledig bewegingsgecompenseerde gangway systemen, niet alleen in ons traditionele aanbod voor personeelstransfers, maar ook voor innovatieve op vessel gebasseerde levensondersteunende oplossingen,” zei Lorenz Nehring, Business Development Manager Aberdeen.

Eerder ontmantelingsproject
Alhoewel het succes, is dit niet Ampelmann’s eerste ontmantelingsproject.
In 2017, werkte het bedrijf samen met Boskalis ter voorbereiding op de ontmanteling van het Leman-platform in de zuidelijke Noordzee. Met behulp van het A-type gangway systeem, was het voor de klant mogelijk de meerdere landingslocaties te bereiken die nodig waren om het platform in delen te verwijderen. Daarnaast bood het A-type ook een veilige vluchtroute in geval van nood.

Om zijn positie in de sector zelfs nog verder te versterken, diende Ampelmann onlangs een concept in bij de ‘Call for Ideas’ van het Oil & Gas Technology Center (OGTC) Decommissioning Life Support. Na het ontvangen van positieve feedback, is het bedrijf nu bezig met het opstellen van een haalbaarheidsstudie en het zoeken naar ondersteuning door de industrie.

Kijk voor meer informatie op www.ampelmann.nl