Amsterdammers lanceren eerste mondiale woonbotensite

Rentahouseboat 2

Dat Amsterdam de ‘woonboothoofdstad’ van de wereld is, zal weinigen verbazen. Dat er ook buiten Mokum een wereld aan drijvende huizen bestaat, is dan weer minder bekend. De in Amsterdamse start-up Exeptional Holidays wil liefhebbers van woonboten over de hele wereld bijeenbrengen op de gloednieuwe website Rentahouseboat.com.

De eigenaren, zelf woonbootbewoner, richten zich specifiek op vakantiegangers die eens iets heel anders willen dan een hotel, vakantiehuisje of camping. Daarbij springen zij in op de groeiende vraag naar bijzondere bestemmingen, met name dicht bij de natuur. Het verblijf op het water sluit hier naadloos op aan. Het balletje ging rollen door de bijzonder goede recensies die verhuurders van woonboten kregen op met name TripAdvisor. Er was duidelijk vraag naar zogenaamde ‘houseboat rentals’. Dit resulteerde in de bouw van één website die zich specifiek richt op de verhuur van woonboten over de hele wereld.

Geen commissie meer
De kracht van Rentahouseboat.com is volgens mede-oprichter Pepijn Niesten niet alleen bij de specifieke doelgroep. Ook speelt mee dat verhuurders geen commissie betalen, maar een vast bedrag vanaf 20 euro per maand. Niesten: “Je betaalt als verhuurder dus nooit meer dan het vaste tarief. Zo weet je altijd waar je aan toe bent. En uiteraard is het boeken van een woonboot via de site voor huurders altijd gratis.”

 

Meer… Rent a Houseboat