Amsterdamse Gemeenteraad zegt ‘ja’tegen nieuwe sluis

  • binnenland

Op woensdag 26 november heeft de Amsterdamse gemeenteraad ‘ja’ gezegd tegen de versnelde en vergrote aanleg van de nieuwe grote zeesluis in IJmuiden. De eenmalige investering die hiervoor noodzakelijk is, kreeg groen licht. Havenbedrijf Amsterdam is zeer verheugd met dit besluit.

De nieuwe grote zeesluis zorgt ervoor dat de bereikbaarheid van de havens en bedrijven aan het Noordzeekanaal voor grote en diepgaande schepen ook in de toekomst wordt geborgd. Dit betekent een impuls voor de havenregio en de Nederlandse economie. President-directeur Havenbedrijf Amsterdam, Dertje Meijer: ‘Geweldig nieuws! De nieuwe grote zeesluis is goed voor de haven, de regio en het bedrijfsleven in het gebied. De gemeenteraad Amsterdam investeert met dit besluit in de toekomst en duurzame groei van de metropoolregio.’

Havenbedrijf Amsterdam werkt bij de versnelde aanleg van de nieuwe grote zeesluis samen met het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, provincie Noord-Holland en gemeentes Amsterdam en Velsen.

Voor de planstudiefase heeft het project een Europese subsidie in het kader van Trans-Europese vervoersnetwerken (TEN-T) verkregen. Ook voor de uitvoering van het project zal subsidie worden aangevraagd.

Meer… Port of Amsterdam 

Related news

List of related news articles