Joop Roodenburg wordt Chief Technology Officer bij Huisman

  • binnenland

Directie Huisman benoemt André Meijer als Chief Executive Officer per augustus 2015; Joop Roodenburg wordt Chief Technology Officer. Huisman heeft op 1 mei bekend gemaakt dat André Meijer per 1 augustus 2015 is benoemd als CEO. Deze benoeming is het directe gevolg van de beslissing van Joop Roodenburg om een stap opzij te doen van CEO naar CTO bij Huisman. Vanuit zijn nieuwe functie kan Joop Roodenburg zich volledig richten op de technische innovaties van Huisman, om zo de positie van het bedrijf als innovatieve koploper binnen de verschillende productgroepen te kunnen vasthouden. Hij zal daarnaast de afdelingen Sales en Concepts blijven aansturen om zo de goede relatie met klanten te blijven ontwikkelen. Als CTO blijft Joop Roodenburg lid van de directie.

Joop Roodenburg, namens de directie van Huisman:
“Vanaf 1981 is Huisman een familiebedrijf geweest; ik heb Huisman van mijn vader overgenomen en het is mijn droom dat mijn kinderen op hun beurt het bedrijf van mij overnemen. Ik ben inmiddels 65 jaar en merk dat het tijd is om de weg vrij te maken voor de volgende generatie. Dit doe ik door een stap opzij te zetten en een positie te bekleden waarin ik me volledig kan richten op innovatie en technologie.”

Ir. André Meijer (57) – afgestudeerd in Werktuigbouwkunde aan de TU Delft – was Managing Director bij Imtech Marine. Voor zijn functie bij Imtech Marine, heeft hij diverse leidinggevende posities bekleed bij VolkerWessels Telecom, KPN, AT&T en Philips Lighting en daar met succes gezorgd voor operationele en duurzame groei. André is een natuurlijk leider, met bewezen resultaten op het gebied van organisatieverandering en operationele kwaliteit bij verschillende bedrijven en in diverse situaties.

De familie Roodenburg, de Raad van Commissarissen en de Huisman directie hebben volledige vertrouwen in André en zijn ervan overtuigd dat hij het pad zal effenen voor de volgende generatie Roodenburg.

Meer… Huisman

Related news

List of related news articles