ANWB stopt met de Waterkaarten-app

  • binnenland

De ANWB stopt per 31 maart met de exploitatie van de ANWB Waterkaarten-app omdat dit niet rendabel genoeg is. De app wordt vervangen door een nieuwe Waterkaarten-app. Gebruikers zullen er niet veel merken, het enige verschil is dat gebruikers niet langer een abonnement bij de ANWB afsluiten maar kunnen overstappen op de Waterkaarten-app van de nieuwe partner, The Mobile Company.

De app kost teveel geld voor de ANWB om deze op kwaliteit te houden. De ANWB blijft wel investeren in de papieren waterkaarten voor de veilige navigatie op de Nederlandse wateren. In de loop van 2018 worden de kaarten geheel herzien. In het voorjaar 2019 verschijnen naar verwachting de vernieuwde kaarten. De kaarten worden nu ééns per jaar vernieuwd i.p.v. ééns in de twee jaar.

De ANWB zorgt ervoor dat alle gebruikers met een ANWB abonnement tot aan het einde van de abonnementsperiode probleemloos gebruik kunnen maken van de app. De bond werkt hiervoor samen met The Mobile Company, de oorspronkelijke ontwikkelaar van de app, die nadat de ANWB stopt met de app een nieuwe en actuele versie van de app online zal zetten, waarbij gebruik wordt gemaakt van de ANWB-waterkaarten. Ook de Windows-versie van de app zal in 2018 blijven bestaan.  In 2019 zal er een nieuwe App op de markt komen, waarvoor de ANWB ook de data zal leveren.

Gebruikers met vragen kunnen naar http://dewaterkaartenapp.nl/ of e-mail sturen aan [email protected].

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten