Aqua Lab geopend op RDM Campus

  • buitenland

Vanmiddag is het nieuwe waterlab van de Hogeschool Rotterdam geopend in het Innovation Dock op de RDM Campus. Bert Hooijer, directeur RDM – Centre of Expertise, en Wijnand van den Brink, directeur voorzitter Instituut Gebouwde Omgeving Hogeschool Rotterdam, gaven het lab haar officiële naam: Aqua Lab.

Bas Buchner, president van MARIN, gaf een presentatie over de mogelijkheden die dergelijke waterlaboratoria bieden voor de maritieme sector: “Maritieme innovatie kan niet zonder het spelen met bootjes. Niet alleen op de manier zoals wij het bij het MARIN doen, maar ook wat hier gedaan wordt. Schonere schepen, daar gaan wij met z’n allen voor.” MARIN gaf een semi submersible cadeau aan het Aqua Lab, ooit model nummer 1 van Marin.

Door Frans van der Helm van de TU Delft, en studenten van de Hogeschool Rotterdam werden er verschillende demonstraties gegeven. Zo loopt bij de TU Delft een onderzoek naar de inzet van een onderwaterzwerm van robots, de Galatea-robot, die bijvoorbeeld kan assisteren bij het inspecteren van offshore onderwaterkabels.

Hooijer: “De waterbak is hier natuurlijk niet alleen neergezet om mee te spelen, maar kan gebruikt worden door bedrijven, onderwijs en onderzoek.”

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten