Aqualiner klaar voor eerste schooldag RDM Campus

Rederij Aqualiner is klaar voor de eerste schooldag van de RDM Campus. Afgelopen weekeinde is de snelle veerboot, die Rotterdam centrum verbindt met de RDM Campus op Heijplaat, omgetoverd tot een varend
kunstwerk. Vanochtend (maandagmorgen 9 februari) startten op de RDM Campus de eerste lessen voor tweehonderd studenten techniek van Hogeschool Rotterdam.

Tijdens een extra onderhoudsbeurt is de snelle ferry van Aqualiner op de werven van Den Breejen en Damen in Hardinxveld-Giessendam op het droge gezet. De snelle catamaran is daarbij beplakt met vrolijke kleuren naar een ontwerp van kunstenares Kwannie Tang (26), oud-leerling van Hogeschool Rotterdam. Met haar ontwerp heeft zijn eind vorig jaar een prijsvraag gewonnen die was uitgeschreven door rederij Aqualiner, die daarmee onderstreept dat personenvervoer over water niet alleen snel, maar ook buitengewoon attractief is.

De prijsvraag, mede mogelijk gemaakt door het Havenbedrijf Rotterdam, het OntwikkelingsBedrijf Rotterdam en de RDM Campus, leverde honderd inzendingen op. Een jury onder voorzitterschap van directeur Sjarel Ex van museum Boijmans Van Beuningen selecteerde het ontwerp van Kwannie Tang als het winnende en typeerde het als ‘opvallend, publieksvriendelijk, innovatief en toekomstgericht’. De Aqualiner onderhoudt sinds mei 2008 de verbinding tussen het centrum van Rotterdam en het terrein van de voormalige scheepswerf RDM op Heijplaat. Dit terrein wordt ontwikkeld tot een vestigings- en broedplaats voor de creatieve en innovatieve maakindustrie en nieuwe energiedragers. RDM Campus is een project van het Havenbedrijf Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en het Albeda College en streeft naar samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven om zo innovatieve technische kennis in het havengebied vast te houden en te stimuleren. Rederij Aqualiner is onderdeel van de Koninklijke Doeksen Transport Group.

Bron: Aqualiner, 09-02-2009;