ARCADIS en EC Harris in raamcontract voor haven Abu Dhabi

ARCADIS heeft samen met dochter EC Harris, een driejarig raamcontract gesloten met de havenautoriteit in Abu Dhabi. Beide ondernemingen verzorgen business planning diensten, master planning, ontwerp, ingenieurswerk, programma management en trainingen. Financiële details werden niet vrijgegeven.

EC Harris heeft de havenautoriteit ADPC reeds als klant en levert daarvoor al enige tijd project management diensten voor het nieuw gebouwde Khalifa Port & Industrial Zone project. De samenwerking met ARCADIS maakt het mogelijk deze klant een breder dienstenpakket te bieden, met dit raamcontract tot gevolg.

Het driejarige contract omvat een breed scala aan diensten waaronder het plannen en ontwerpen van de haven, financiële en economische modellering, het maken van inschatting rondom verkeersstromen en het zetten van tarieven, training en logistieke diensten, risicomanagement, navigatie en loodsdiensten, bijdragen aan wet en regelgeving rondom de haven, alsmede het management van de haven zelf.

ADPC is een ontwikkelaar, eigenaar en uitbater van havens en industriegebieden. Op deze wijze wil de organisatie bijdragen aan de ontwikkeling van handel en de diversificatie van de economie van de Verenigde Arabische Emiraten. ADPC ontwikkelt alle havens in het emiraat Abu Dhabi (met uitzondering van die voor olie- en gastoepassingen en militaire doeleinden).

“Dit contract onderstreept dat ARCADIS en EC Harris er in het Midden Oosten sterk voor staan en is slechts één van de vele voorbeelden van de synergiekansen tussen de beide ondernemingen. Gegeven het potentieel in deze regio en onze groeiende aanwezigheid, verwacht ik nog meer van dit soort kansen in de nabije toekomst”, aldus Philip Youell, CEO van EC Harris.

Meer… Arcadis

Related news

List of related news articles