Ard-Jan Kooren Havenman van het Jaar 2012

De Stichting Havenman/vrouw van het Jaar in Rotterdam heeft algemeen directeur Ard-Jan Kooren van sleepbedrijf Kotug in Rotterdam unaniem gekozen tot Havenman van het Jaar 2012. Het is de eerste keer dat een zoon van een Havenman ook Havenman wordt. Vader Ton Kooren werd dertien jaar geleden benoemd tot Havenman van het Jaar 1999.

Ard-Jan Kooren is verkozen tot Havenman van het Jaar 2012, omdat hij door de leden van de Stichting Havenman/vrouw van het Jaar wordt gezien als een bevlogen, innovatieve, moderne, duurzame en internationaal opererende ondernemer en promotor van de Rotterdamse haven, waarbij hij onder meer jongeren probeert te interesseren voor de haven.

Ard-Jan Kooren is de 32e havenondernemer op rij die de sinds 1981 bestaande onderscheiding, destijds ingesteld door de voormalige Rotterdamse havenpersclub Kyoto, krijgt uitgereikt. Hij wordt de opvolger van Gerard Deen, de nog fungerende Havenman van het Jaar 2011. De onderscheiding zal de heer Kooren, geheel naar traditie, worden uitgereikt op de tweede maandagavond van het nieuwe jaar, 14 januari 2013, tijdens een feestelijke bijeenkomst aan boord van de Smaragd 2. Op die avond zal voorzitter Theo Jongedijk van de Stichting Havenman van het Jaar bij de uitreiking van penning en oorkonde uitgebreid ingaan op de overwegingen om Ard-Jan Kooren te benoemen tot Havenman van het Jaar 2012.

De Stichting Havenman/vrouw van het Jaar bestaat uit een bestuur van vier voormalige leden van Havenpersclub Kyoto, onafhankelijke journalisten, de drie laatst gekozen Havenmannen, het laatst gekozen Jong Haventalent en drie sponsoren van de Stichting Havenman van het Jaar.

Gail van den Hanenberg

Navingo