Argos neemt Belgische terminals over

  • binnenland

ArgosTerminals

Oliemaatschappij breidt capaciteit uit. Argos Group heeft per 1 oktober 2014 twee Belgische olieterminals overgenomen van Catteaux. Het betreft depots in Gent en Luik met een capaciteit van respectievelijk 15.000 m3 en 8.000 m3.

Met de overname heeft de oliemaatschappij tevens de aan de terminals gerelateerde wholesale portfolio verworven. Daarnaast wordt voor 5 jaar een depot in Anderlecht gehuurd om de verkoopactiviteiten van Argos aan de zuidkant van Brussel uit te breiden. De acquisitie van de nieuwe terminals was reeds eerder dit jaar aangekondigd en vergroot de opslagcapaciteit en het verkoopvolume van het Rotterdamse oliebedrijf.

Voortzetting groeistrategie
De drie nieuwe depots zijn inmiddels volledig operationeel. Volgens Argos past de overname in de ambitie om uit te groeien tot een veelzijdige West-Europese energiespeler. Het bedrijf laat weten dat de succesvolle overname het resultaat is van een gezamenlijke inspanning van alle betrokken medewerkers en directieleden.

Over Argos
Argos is de grootste, onafhankelijke speler (niet beursgenoteerd of staatsgelieerd) op de West-Europese olie- en energiemarkt. Het bedrijf heeft een jaaromzet van meer dan € 16 miljard en is actief in alle downstream geledingen van de olie- en brandstof gerelateerde bedrijfskolom. De circa 800 medewerkers zijn wereldwijd werkzaam in meer dan 10 landen.

Meer… Argos

Related news

List of related news articles