Baggercontract voor Boskalis in Canada

  • binnenland

Boskalis gaat de baggerwerkzaamheden uitvoeren voor de ontwikkeling van de eerste grootschalige LNG exportfaciliteit in Kitimat, Canada (LNG Canada). Het contract vloeit voort uit de definitieve investeringsbeslissing die de aandeelhouders onlangs genomen hebben. De contractwaarde bedraagt zo’n 100 miljoen euro.

De baggerwerkzaamheden omvatten het verwijderen en saneren van vervuilde en niet-vervuilde grond op de locatie van de toekomstige faciliteit. Hierdoor wordt de vereiste ruimte voor de bouw van LNG Canada gecreëerd, en de toegang via het water. Boskalis gaat een middelgrote sleephopperzuiger, een snijkopzuiger, een backhoe dredger en een kraanponton inzetten. Vanaf het begin is Boskalis nauw betrokken bij deze ontwikkeling. De werkzaamheden zullen naar verwachting tot en met 2020 duren.

LNG Canada is een joint venture van Royal Dutch Shell, Petronas, PetroChina, Mitsubishi en Korea Gas Corporation. De exportfacailiteit voor vloeibaar aardgas (LNG) zal initieel bestaan uit twee zogenoemde LNG processing units. Het eerste vloeibare gas zal naar verwachting voor het midden van het volgende decennium verwerkt worden.

 

Related news

List of related news articles