Baggermuseum opent BaggerPraktijkTuin voor jong en oud

Het Baggermuseum in Sliedrecht opent op 31 maart de BaggerPraktijkTuin. De BaggerPraktijkTuin is jaarlijks terugkerende doe-tentoonstelling voor jong en oud. Het is een tuin met een aantal opstellingen met als doel de wereld van waterbouw te ontdekken. 

Bezoekers kunnen met modder en zand scheppen met een baggerbeugel, met een fiets een centrifugaalpomp aandrijven en de watertafels laten zien wat er met Nederland zou gebeuren als er geen dijken zouden zijn en laten zien wat de Deltawerken doen. Er is ook een waterbassin en radiografisch bestuurbare sleepboten, de Pushy Cats, liggen klaar om uit te varen.

De firma Van Vliet uit Sliedrecht heeft nieuwe soorten zand geleverd voor het uitvoeren van proeven. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld uitproberen of het makkelijk is om een bak met 15 kilo grind te verplaatsen met een dubbelschijfs hijswerk.

Een bezoek aan de BaggerPraktijkTuin kan worden gecombineerd met de collectie van baggerwerktuigen in het museum. De tentoonstelling over de Marker Wadden is nog te zien tot begin mei. Ga voor meer informatie naar www.baggermuseum.nl