Battle of the Beach educatieve wedstrijd voor kinderen

  • binnenland

Op 4 juli strijden meer dan 1000 kinderen tegen het water en tegen elkaar tijdens de 3e editie van Battle of the Beach. Dit evenement laat kinderen ervaren hoe belangrijk de strijd tegen ons water is. Welk team kan het zandkasteel bouwen dat het langste standhoudt tegen de opkomende vloed? De Battle of the Beach wordt voor het eerst langs de hele Noordzeekust gehouden, van Zeeland tot het noorden van Nederland. 

Kinderen leren dat een groot deel van Nederland onder de zeespiegel ligt. En dat we ons tegen het water beschermen met de deltawerken, met duizenden kilometers dijken en duinen. Nederland is goed beschermd tegen het water maar ook kwetsbaar. Maar liefst 60 procent van Nederland kan overstromen. Het klimaat verandert, soms hebben we veel te veel en soms veel te weinig water, de weersomstandigheden veranderen. We zijn in Nederland nooit klaar met het werken aan ons water.

Battles langs de hele kust op 4 juli op vier plekken langs de kust, van Zeeland tot Noord-Holland:
– Vlissingen, Nollestrand
– Den Haag, bij Kijkduin in de buurt van de Zandmotor
– Noordwijkerhout, bij de Langevelderslag
– Petten, bij de Hondsbossche Duinen

Op 9 september is er nog een Battle op de Wadden:
– Ameland, het strand van Nes

De Battle of the Beach wordt gesponsord door Van Oord en georganiseerd door partners van de publiekscampagne Ons Water: waterschap Amstel, Gooi en Vecht, hoogheemraadschap van Rijnland, hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, hoogheemraadschap van Delfland, waterschap Scheldestromen, Wetterskip Fryslân, provincie Zuid-Holland, Van Oord, Nationaal Watertraineeship, Unie van Waterschappen, ministerie van Infrastructuur en Milieu en Rijkswaterstaat.

Related news

List of related news articles