“Bedrijven in maritieme industrie willen weer vooruit”

  • binnenland

“Wij geloven dat het binnen elk bedrijf uiteindelijk draait om mensen en kennis”, vertelt Patrick van de Ven, Founding Partner bij Venturn. Al zestien jaar ondersteunt en adviseert Venturn maritieme bedrijven met betrekking tot people & performance. Niet alleen door mensen op te leiden en bedrijven te adviseren, maar ook door krachten in te zetten. “Na een roerige periode merken wij dat het langzaam weer wat beter gaat in de maritieme industrie. Bedrijven zijn weer op zoek naar extra krachten en expertise om problemen op te lossen. Ze willen weer vooruit.”

Big data speelt een belangrijke rol in de economie
“Op dit moment is er heel veel kennis in omloop en het is belangrijk om deze kennis te behouden. Kennis is namelijk een schaars product, mede door de afnemende instroom vanaf de onderkant”, legt Van de Ven uit. Een antwoord op het behouden van kennis is big data. Big data speelt in de gehele economie al een belangrijke rol, maar in de maritieme industrie gebeurt hier nog te weinig mee vindt Van de Ven.

“Wij merken dat er vanuit de industrie een groeiende behoefte is aan deskundigheid met betrekking tot big data. Daarom bieden wij sinds eind 2016 het ‘Data Science Programme’ aan. Een training waarin wij professionals competenties bijbrengen met betrekking tot big data, zodat zij binnen het bedrijf ook als data scientist aan de slag kunnen.”

De 40+ werknemers, een vergeten groep
Echter, om de kennis te behouden is het ook belangrijk om in mensen te investeren. “De 40+ werknemers is een groep waar vaak niet in wordt geïnvesteerd binnen een organisatie. Zonde!”, vindt Van de Ven. “Hier zit heel veel kennis en het is belangrijk om deze groep naar een hoger niveau te krijgen. Dat is niet alleen goed voor de mensen zelf, maar ook voor de organisatie. Wij hopen tijdens MOCE dan ook met deze groep in gesprek te gaan.”

Op zoek naar de young professional die kritisch naar zichzelf kijkt
Naast medior professionals is Venturn ook op zoek naar young professionals. “Het is altijd aantrekkelijk voor bedrijven om jonge talentvolle personen binnen te krijgen. Voor ons Young Professionals Programme zijn wij op zoek naar de young professional die behoefte heeft zichzelf te ontwikkelen, snel stappen wil zetten en kritisch naar zichzelf durft te kijken.”

Venturn op het Maritime & Offshore Career Event (MOCE)
Venturn is een van de bedrijven die aanwezig is op het Maritime & Offshore Career Event 2017 op 19 april in het WTC Rotterdam. Benieuwd naar de overige bedrijven? Bekijk het op www.MOCE.biz.

 

 

Gerelateerd nieuws

Lijst van gerelateerde nieuwsberichten